Με Αέρα Αισιοδοξίας...

Είμαστε ένας νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος προέκυψε από την συννένωση 4 μικρών Δημοτικών Σχολείων στον Αργολικό Κάμπο, του Παναριτίου, Μάνεσι, Πουλακίδα και Ανυφί. Με μεράκι και κέφι θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε για τις δράσεις μας, βάζοντας έτσι το δικό μας λιθαράκι στην ενημέρωση των Γονέων, αλλά και όσων ευελπιστούμε να σταθούνε στο πλάι μας για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.


Κόντρα στην απαισιοδοξία και οικονομική δυσπραγία των ημερών, αναζητούμε έμπρακτα την συμπαράστασή σας για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και με τους δασκάλους του Σχολείου μας να ξεπερνάμε τα όποια θέματα συναντάμε. Η ηθική και οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, φαίνεται στα χαμόγελα των παιδιών μας, μέσα από τις δράσεις μας και ευελπιστούμε και μέσα από την μελλοντική μας πορεία.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων


Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Εκλογές Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων






Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 17:30 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλογου μας.Αρχικά έγινε μία σύντομη ενημέρωση με προβολή οπτικού υλικού και κατόπιν ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία. Με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των Μελών του Συλλόγου, εκλέγησαν οι:

Πρόεδρος:       Ειρήνη Ιωάννου
Αντιπρόεδρος: Μάγδα Χριστοπούλου
Γραμματέας:   Αγγελική Βλάχου
Ταμίας:            Ντίνα Κολιγκιώνη
Μέλος:            Μαρία Ρούμπου
και 
Ελεγκτικό Σώμα: Μ. Πίκου, Β. Ουλή, Ν. Αναστασάτου


Ευχαριστούμε όσους ήρθαν την Τετάρτη δηλώνοντας παρών για ακόμα μία φορά και ας υπενθυμίσουμε σε όλους οτι ο λόγος που το Σχολείο μας ξεχωρίζει, είναι η θετική ενέργεια ΟΛΩΝ των γονέων και η δυναμική τους παρουσία σε κάθε κάλεσμα. Το νέο Δ.Σ. θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύει την φωνή των Μελών του και να προσπαθεί για ότι καλύτερο για τα παιδιά μας με τον ίδιο ζήλο.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Επανεμφάνιση Λύσσας στην Ελλάδα

Μόλις ενημερωθήκαμε ηλεκτρονικά από το Αρμόδιο Υπουργείο για το θέμα της Επανεμφάνισης της νόσου Λύσσας, η οποία παρά την εξαφάνισή της επανήλθε μέσω των αλεπούδων και λόγο επικείμενων εναέριων ρίψεων εμβολίων είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε αυτή την ανάρτηση.


Συγκεκριμένα:

Σας ενημερώνουμε για εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (18-6-2013) που αφορά στην επανεμφάνιση της λύσσας στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα το Υπουργείο μας πληροφορεί : Από 19/10/2012 έχει επανεμφανιστεί η λύσσα στην Ελλάδα. Το πρώτο κρούσμα αφορούσε μία κόκκινη αλεπού (δεξαμενή του ιού της λύσσας στη φύση ) στην περιοχή Σιάτιστα Κοζάνης. Έκτοτε και μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί συνολικά 24 κρούσματα (20 σε αλεπούδες, 3 σε σκυλιά και 1 σε γάτα). Οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων πρέπει να είναι ενήμεροι για τα παρακάτω:
  1. Η λύσσα επανεμφανίστηκε στην Ελλάδα. Προσβάλλει όλα τα θηλαστικά ζώα και τον άνθρωπο. Είναι ζωοανθρωπονόσος.  Αν δεν γίνει έγκαιρα πρόληψη και αντιμετώπισή της είναι θανατηφόρα για τα ζώα και τον άνθρωπο.
  2. Ο άνθρωπος μολύνεται αν δαγκωθεί ή γρατσουνιστεί ή έρθει σε επαφή με σάλια μολυσμένου ζώου.
  3. Σε περίπτωση μόλυνσης του ανθρώπου πρέπει να ακολουθήσει πολύ καλό πλύσιμο της πληγείσας περιοχής με άφθονο νερό και σαπούνι και άμεση επίσκεψη στο γιατρό για περαιτέρω οδηγίες .
  4. Πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε επαφή με άγνωστα ζώα (άγρια, αδέσποτα κ.λ.π.). Ιδιαίτερα τα παιδιά να αποφεύγουν να πιάνουν, να χαϊδεύουν ή γενικά να χειρίζονται άγνωστα σε αυτά ζώα.
  5. Σε περίπτωση που  πέσει στην αντίληψη κάποιου ένα ζώο νεκρό ή με ασυνήθιστη θα πρέπει να ειδοποιεί αμέσως τις τοπικές κτηνιατρικές ή δασικές αρχές.
  6. Όσοι διαθέτουν σκύλο ή γάτα θα πρέπει να  προσκομίζουν τα ζώα τους στον κτηνίατρο για αντιλυσσικό εμβολιασμό και να διατηρούν ενημερωμένο το ατομικό βιβλιάριο εμβολιασμών των ζώων τους. Τα ζώα πρέπει να είναι ηλεκτρονικά σημασμένα από κτηνίατρο.
                     Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δ/νση Υγείας των Ζώων-Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο τηλ. 210-212-572522.

 
Σας παρακαλούμε να διαβάσετε και την εγκύκλιο ώς εστάλη  εδώ και εδώ
 



 

Γονείς «εν δράσει»!!!

Την Κυριακή 22/9/2013 το απόγευμα στις 16:30 βρήκαμε μια ακόμα ευκαιρία γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά να περάσουμε ένα πολύ εποικοδομητικό απόγευμα, ομορφαίνοντας το σχολείο των παιδιών μας.

Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε!!!!!!!! Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς μας που για ακόμα μια φορά θυσιάζοντας χρόνο από το δικό τους Σαββατοκύριακο ήταν και πάλι κοντά μας!


Γονείς «εν δράσει»!!!

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Καλή Σχολική Χρονιά!

Να'μαστε και πάλι!!!!!!

Καλή Σχολική Χρονιά λοιπόν, με την ευχή η φετινή χρονιά να κυλήσει ομαλά και εποικοδομητικά για το Σχολείο μας, είμαστε σίγουροι πως με την βοήθεια ΌΛΩΝ των γονέων και την θετική ενέργεια των δασκάλων μας και των φορέων του τόπου, τα παιδιά μας να εξακολουθήσουν να φοιτούν σε ένα αξιόλογο και ζηλευτό ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο.