Με Αέρα Αισιοδοξίας...

Είμαστε ένας νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος προέκυψε από την συννένωση 4 μικρών Δημοτικών Σχολείων στον Αργολικό Κάμπο, του Παναριτίου, Μάνεσι, Πουλακίδα και Ανυφί. Με μεράκι και κέφι θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε για τις δράσεις μας, βάζοντας έτσι το δικό μας λιθαράκι στην ενημέρωση των Γονέων, αλλά και όσων ευελπιστούμε να σταθούνε στο πλάι μας για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.


Κόντρα στην απαισιοδοξία και οικονομική δυσπραγία των ημερών, αναζητούμε έμπρακτα την συμπαράστασή σας για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και με τους δασκάλους του Σχολείου μας να ξεπερνάμε τα όποια θέματα συναντάμε. Η ηθική και οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, φαίνεται στα χαμόγελα των παιδιών μας, μέσα από τις δράσεις μας και ευελπιστούμε και μέσα από την μελλοντική μας πορεία.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων


Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Έναρξης Μαθημάτων Θεατρικής Αγωγής



Αγαπητοί φίλοι

Στην προσπάθειά μας να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες εποικοδομητικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων στα παιδιά μας, ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την θεατρολόγο Κα Μαρία Γιαννακούλη, ξεκινάει ωριαία εβδομαδιαία Μαθήματα Θεατρικής Αγωγής στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας. Η Θεατρική Αγωγή θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μέσα Έκφρασης των παιδιών και αναλυτικά σας στέλνουμε ενημερωτικό σημείωμα με πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητα αυτή. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 5 Ευρώ τον μήνα ανά μαθητή και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη απόγευμα στις 17:00-18:00. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6937693704 το συντομότερο δυνατό για την καλύτερη διευθέτηση του προγράμματός μας. Πιθανή έναρξη μαθημάτων στις 17:00  Πέμπτη 17/10/2013.
Το Δ.Σ.
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αγγ/λειου
Δημ. Σχολείου Ανυφίου

 Σχετικές πληροφορίες σχετικά με το τι είναι η Θεατρική Αγωγή σας παραθέτουμε εδώ:



     ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Τα παιδιά, μέσα από τη συμμετοχή τους στο θεατρικό παιχνίδι και στις θεατρικές δραστηριότητες, ενθαρρύνονται να εκφραστούν δημιουργικά, να αναπτύξουν τις φυσικές και διανοητικές τους ικανότητες, να γνωρίσουν τον εαυτό τους καθώς και να ενταχθούν αρμονικά και να συνεργάζονται με την ομάδα, να διαμορφώσουν αισθητική-καλλιτεχνική αντίληψη και να παράγουν καλλιτεχνικό προϊόν. Το θεατρικό παιχνίδι βοηθά στην καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων ανάμεσα στους μαθητές, ενισχύει τη μάθηση, την ατομική έκφραση, απελευθερώνει την φαντασία. Το παιδί, αφενός, υπερνικάει τις φοβίες του, μειώνει τις εγωκεντρικές τάσεις  στη συμπεριφορά του και καλλιεργεί σχέσεις αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού και, αφετέρου, μαθαίνει να παίρνει πρωτοβουλίες, αποκτά αυτοπεποίθηση, βελτιώνει την αυτοαντίληψή του και ενισχύει το αίσθημα της προσωπικής του αξίας.
Με τη συμμετοχή τους στις θεατρικές δραστηριότητες οι μαθητές οδηγούνται στην αποφόρτιση των συναισθηματικών εντάσεων, διαπραγματεύονται, συνεργάζονται, συναινούν και πειθαρχούν σε κοινά συμφωνημένους κανόνες. Έτσι, συντελείται μια αυθεντική κοινωνικοποίηση, χρήσιμη για τον αυριανό ρόλο των παιδιών ως ενήλικες. Το παιδί, μέσα από τις δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες του θεατρικού παιχνιδιού, καλύπτει τις ανάγκες του για επικοινωνία(γλωσσική-συναισθηματική) στον ψυχοκινητικό τομέα και τις ανάγκες του για δράση και δημιουργικότητα.
Με το θεατρικό παιχνίδι επιδιώκουμε τα παιδιά να γίνουν ικανά:
-Να καταλήξουν σε κάποιο «δρώμενο» με βάση το παιχνίδι, την αυτοέκφραση, την αισθησιοκινητική δράση.
-Να εκφράσουν καταστάσεις και προβλήματα που τα απασχολούν, ώστε να αποθέσουν ένα μέρος του συναισθηματικού τους φόρτου.
-Να βελτιώσουν τον γλωσσικό-εκφραστικό τους κώδικα και να ξεπεράσουν προβλήματα προσαρμογής και επικοινωνίας
- Να αποκτήσουν την αίσθηση της κίνησης, ώστε αυτή να γίνει μέρος της γνώσης και της έκφρασης.
-Να εκφραστούν ελεύθερα και να επικοινωνήσουν.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το θεατρικό παιχνίδι επιδρά σημαντικά στη μείωση των προκαταλήψεων, των προσωπικών ανισοτήτων και των κοινωνικών στερεοτύπων στην ομαδική δράση. Το παιδί ανακαλύπτει νέους τρόπους επικοινωνίας, αξιοποιεί νέες δημιουργικές ικανότητες, αντιλαμβάνεται καλύτερα τις σχέσεις των ανθρώπων και οδηγείται έτσι στην ανάπτυξη υγιών και ισορροπημένων διαπροσωπικών σχέσεων.