Με Αέρα Αισιοδοξίας...

Είμαστε ένας νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος προέκυψε από την συννένωση 4 μικρών Δημοτικών Σχολείων στον Αργολικό Κάμπο, του Παναριτίου, Μάνεσι, Πουλακίδα και Ανυφί. Με μεράκι και κέφι θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε για τις δράσεις μας, βάζοντας έτσι το δικό μας λιθαράκι στην ενημέρωση των Γονέων, αλλά και όσων ευελπιστούμε να σταθούνε στο πλάι μας για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.


Κόντρα στην απαισιοδοξία και οικονομική δυσπραγία των ημερών, αναζητούμε έμπρακτα την συμπαράστασή σας για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και με τους δασκάλους του Σχολείου μας να ξεπερνάμε τα όποια θέματα συναντάμε. Η ηθική και οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, φαίνεται στα χαμόγελα των παιδιών μας, μέσα από τις δράσεις μας και ευελπιστούμε και μέσα από την μελλοντική μας πορεία.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων


Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μαθημα Αντισεισμικής Προστασίας από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων χαιρετά και συγχαίρει την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης του Παραρτήματος Αργολίδας, για την εξαιρετική τους παρουσίαση και ενημέρωση την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου αλλά και την Παρασκευη 25 Νοεμβρίου, οπου πραγματοποιήθηκε άσκηση αντισεισμικής προστασίας στο Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου. Οι εκπαιδευτικοί μας αξίζουν συγχαρητήρια για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία να καλέσουν στο σχολείο μας την ΕΟΔ, μαθαίνοντας έτσι στα παιδιά μας με τον πλέον πιο καταρτισμένο τρόπο τι πρέπει να πράξουν σε ανάλογη περίπτωση.  Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο κοινωνικό έργο που προσφέρουν.






Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ!




Συνεχίζοντας την προσπάθεια το σχολείο μας να ενημερώνονται οι μαθητές του σε θεματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία τους ,προγραμματίστηκε τη Δευτέρα 21/11/2011 πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής "κυκλοφορώ στο δρόμο με ασφάλεια"σε συνεργασία με την Τροχαία Ναυπλίου.




Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ!!!

http://www.youtube.com/watch?v=1Wbm2JlfS6E&hd=1

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αφιερώνει την εβδομάδα από 14 έως και 21 Νοεμβρίου σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση όλων μας ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.
Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας το επίσημο site
www.hamogelo.gr θα παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μελέτες, άρθρα, videos, πραγματικά περιστατικά και μαρτυρίες σχετικά με την παιδική κακοποίηση.
Ωστόσο, υπάρχει λύση για κάθε παιδί που έχει πέσει θύμα κακοποίησης κάθε μορφής.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω
της Εθνικής Γραμμής SOS 1056 (μάθετε περισσότερα
ΕΔΩ) του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (μάθετε περισσότερα ΕΔΩ)
των 11 σπιτιών για τη φιλοξενία παιδιών θυμάτων των Κέντρων Κοινωνικής & Ψυχολογικής Στήριξης του Τμήματος Ενημέρωσης Μαθητών, Εκπαιδευτικών και Γονέων
και πληθώρας άλλων δράσεων, έχει καταφέρει να επιστρέψει το χαμόγελο σε εκατοντάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Θεατρικό Παιχνίδι

Όλοι γνωρίζουμε πλέον πως το παιχνίδι αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της αρμονικής διαμόρφωσης χαρακτήρα ενός παιδιού και πολλές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί επ'αυτού του θέματος. Στα πλαίσια αυτά έγκυται το δημιουργικό και πρωτοποριακό πρόγραμμα που ξεκινάει με πρωτοβουλία των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου, στο οποίο κάθε Παρασκευή πρωί φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πελοποννήσου θα πραγματοποιούν στο Σχολείο μας Θεατρικό Παιχνίδι.
Ευχαριστούμε θερμά όσους παίρνουν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα και ως Σύλλογος θα σταθούμε πλάι σε τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες.



Σχολές Γονέων - Ανακοίνωση


ΈΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΕΔΡΑ : 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ,211 00 - ΝΑΥΠΛΙΟ






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου, διοργανώνει και φέτος Σχολές Γονέων, για όλους τους γονείς που έχουν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

 Σας καλούμε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα της ΤΕΔΚ  Δ. Κώνστα 12 στο Ναύπλιο, όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση  για τη λειτουργία των Σχολών Γονέων.
Στο τέλος της ενημέρωσης , όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετέχουν στις ομάδες γονέων θα συμπληρώσουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής .






Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης
     Η Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας


Αγγελική Καββεζού                                    Κώστας Γκότσης




Πληροφορίες : Αγγελική Καββεζού  27520 25133 & 6946360830

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δωρεά Βιβλίων

 Μέσα στα πλαίσια  της εκπαίδευσης και πνευματικής καλλιέργειας των παιδιών μας, εντάσσεται και η ενασχολησή τους με το λογοτεχνικό βιβλίο. Στην σημαντική προσπάθεια οργάνωσης σχολικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης που καταβάλλει το Σχολικό Συμβούλιο του Δημοτικού Ανυφίου, θα σταθούμε αρωγοί και σας προσκαλούμε να μας βοηθήσετε έμπρακτα, δίνοντας βιβλία στο Σχολείο μας.
 Σας παραθέτουμε και την ανάλογη ανακοίνωση:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΥΦΙΟΥ

ΧΑΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ!
Παρακαλούμε όποιον διαθέτει βιβλία παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας σε καλή κατάσταση και δεν τα χρειάζεται, να τα χαρίσει στο σχολείο μας, συνδράμοντας έτσι την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε δανειστική βιβλιοθήκη και να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του λογοτεχνικού βιβλίου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2752044141
Το Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Saferinternet.gr - Για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο

Μέσα στα πλαίσια των δράσεων του Συλλόγου μας είναι και η ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών μας. Η καθημερινή τους επαφή με τον ψηφιακό κόσμο πρέπει να συνδέεται με ασφάλεια και γνώση στον κόσμο του παιδιού. Η σωστή ενημέρωση του Γονιού σε αυτό τον τομέα είναι απαραίτητη. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώσαμε και την ομιλία με θέμα την Ασφάλεια στο Ιντερνετ στις 19 Οκτωβρίου 2011, με ομιλητή τον Κο Ανδρεουλάκη. Παρά την μικρή προσέλευση, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τόσα πολλά που υποσχόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα μελλοντικά, οργανώνοντας εκ νέου μία ανάλογη ομιλία στο Σχολείο μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Κο Ανδρεουλάκη Μανώλη και όσους παρεβρέθησαν και υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια του Συλλόγου μας.






Μερικές φωτογραφίες του σχολείου μας!

Το Αμφιθέατρο του Σχολείου μας.









Είσοδος στο Αμφιθέτρο.


                                    
Παλαιότερη φωτογραφία του Σχολείου.

Με Αέρα Αισιοδοξίας....

Ξεκινώντας δειλά δειλά αυτό το νέο "ηλεκτρονικό" εγχείρημα, να καλωσορίσουμε τους αναγνώστες αυτού του καινούριου blog και να σας συστηθούμε... Είμαστε ένας νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος προέκυψε από την συννένωση 4 μικρών Δημοτικών Σχολείων στον Αργολικό Κάμπο, του Παναριτίου, Μάνεσι, Πουλακίδα και Ανυφί. Με μεράκι και κέφι θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε το blog αυτό, βάζοντας έτσι το δικό μας λιθαράκι στην ενημέρωση και των Γονέων, αλλά και όσων ευελπιστούμε να σταθούνε στο πλάι μας για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

Κόντρα στην απαισιοδοξία και οικονομική δυσπραγία των ημερών, αναζητούμε έμπρακτα την συμπαράστασή σας για να υλοποιήσουμε στην Σχολική Χρονιά 2011-2012 το πρόγραμμά μας και με τους δασκάλους του Σχολείου μας να ξεπερνάμε τα όποια θέματα συναντάμε. Η ηθική και οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, φαίνεται στα χαμόγελα των παιδιών μας, μέσα από τις δράσεις μας και ευελπιστούμε και μέσα από την μελλοντική μας πορεία.



Σας ευχαριστούμε θερμά


Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων